Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, September 16, 2011

Voedingssupplement geen uitvlucht meer voor doping

Atleten zullen tijdens de Olympische Spelen van Londen geen contaminatie van voedingssupplementen kunnen inroepen als ze op doping worden betrapt. Dat heeft David Cowan, hoofd van het anti-dopingprogramma van de London Olympics en directeur van het Drug Control Centre aan het King's College in Londen, gezegd tijdens het British Science Festival in Bradford. Hij stelde dat de verbeterde testmethodes het voor frauderende atleten nog moeilijker zal worden om vrijuit te gaan.

"De woorden van David Cowan zijn ook een bemoedigend bericht voor de producenten van voedingssupplementen, die vaak als het zwarte schaap naar voor worden geschoven door atleten die bij een dopingcontrole tegen de lamp zijn gelopen," aldus het webmagazine Foodnavigator. Peter Berry Ottaway, technisch directeur van de Britse Council for Responsible Nutrition (CRN), stelde tevreden te zijn dat het World Anti-Doping Agency (WADA) blijft investeren om het voor atleten moeilijker te maken om te frauderen.

Ottaway stelde dat de producenten van voedingssupplementen steeds meer inspanningen doen om zuivere producten op te markt te brengen, hoewel er volgens hem altijd malafide fabrikanten op de markt actief zullen blijven en met onwettelijke toevoegingen de hele sector in een slecht daglicht zullen blijven stellen. Hij voegde er echter aan toe tevreden te zijn dat atleten worden aangeraden om met kwalitatieve voedingssupplementen te werken in plaats van de hele sector te veroordelen.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home