Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, September 15, 2011

Amerikaans economisch vertrouwen blijft op recessie-niveau

Hoewel de Amerikaanse tewerkstelling zich gedeeltelijk heeft hersteld van het dieptepunt van de economische crisis, blijft het economisch vertrouwen nog altijd op recessie-niveau. Dat is de conclusie van een rapport van het Amerikaanse onderzoeksbureau Gallup. De werkloosheid en ondertewerkstelling liggen volgens Gallup in de Verenigde Staten nog altijd op hetzelfde niveau als vorig jaar. Het vertrouwen van de Amerikaanse consument in de economie staat nu op zijn laagste niveau sinds februari twee jaar geleden, vier maand voor het officiƫle einde van de economische crisis.

Het vertrouwen in de economie stond tijdens de maand augustus van dit jaar op een negatief niveau van 52 punten. Dat is weliswaar hoger dan het dieptepunt van min 58 punten tijdens de economische crisis, maar veel lager dan het niveau tussen min 21 punten en min 35 punten tussen het einde van de recessie en juni van dit jaar. Er werd volgens Gallup dit jaar een dieptepunt opgetekend tijdens de maand april, nadat de regering nagenoeg zijn betalingen moest stopzetten. Een tweede dieptepunt volgde in juli en augustus tijdens de onderhandelingen rond de verhoging van het schuldplafond."

De stemming is volgens Gallup duidelijk negatief, waarbij opgemerkt wordt dat 77 procent van de Amerikanen van mening is dat de economische situatie tijdens de maand augustus is verslechterd. Dat is het hoogste cijfer sinds februari twee jaar geleden, toen het Amerikaans Congres een stimulusplan van 787 miljard dollar goedkeurde in de hoop om de Amerikaanse economie uit de recessie te kunnen helpen. In de maand maart van twee jaar geleden zwakte het pessimisme over de toekomst van de Amerikaanse economie af.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home