Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, September 14, 2011

Bewoners simulator Mars-ruimtevlucht raken uitgeput

De zes mannen die sinds juni vorig jaar in het kader van een gesimuleerde missie naar de planeet Mars samen in geïsoleerde omstandigheden leven, zijn niet ver meer verwijderd van hun mentale limieten. Dat heeft projectleider Yevgeni Dyomin bekend gemaakt. De bemanning - bestaande uit drie Russen, een Italiaan, een Chinees en een Fransman - proberen een verblijf van 520 dagen in de ruimte - volgens wetenschappers de duur van een reis heen en weer naar de planeet Mars - te simuleren.

"De mannen leven in een container is Moskou, maar zijn mentaal aan het einde van hun krachten," merkte Dyomin op tegenover het persbureau Interfax. Een woordvoerder van het Deutschen Zentrums für Luft- und Raumfahrt (DLR) voegt er aan toe dat de mannen bijzonder ongeduldig worden en naar hun gezin en de buitenlucht verlangen. Yevgeni Dyomin merkt echter op dat de mannen vastbesloten zijn om het experiment tot een goed einde te brengen. Het project loopt eind november af.

"De simulator heeft een aantal gelijkenissen met het reality-programma Big Brother," stipt het Deutsche Press-Agentur (DPA) aan. "De activiteiten van de bewoners worden de klok rond opgeslagen door camera's om te controleren of ze er in slagen om de 105 onderzoeksopdrachten af te ronden die hen zijn opgedragen." Er wordt echter opgemerkt dat de bewoners omwille van de uitputting nog nauwlettender worden opgevolgd. De meeste opdrachten zijn afgerond, zodat de activiteit veel minder hectisch is geworden, wat de omgeving echter nog meer monotoon maakt.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home