Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, September 13, 2011

Werkgevers overschatten tevredenheid van personeel

Werknemers zijn veel minder positief over hun baan dan hun bazen denken. Dat blijkt uit een Europees onderzoek van het uitzendbureau Tempo-Team. Opgemerkt wordt onder meer dat slechts de helft van de werknemers zich tevreden toont over de arbeidsvoorwaarden. De werkgevers hadden verwacht dat 72 procent van de medewerkers een positieve evaluatie zou maken van de arbeidsvoorwaarden. Daarnaast zegt slechts 27 procent van de werknemers voldoende promotiemogelijkheden te hebben. Daar hadden de werkgevers een cijfer van nagenoeg 50 procent naar voor geschoven.

Werkgevers denken verder dat tweederde van hun ondergeschikten positief is over de kans om een opleiding te volgen. In werkelijkheid geeft slechts de helft aan tevreden te zijn over de kansen die op dat vlak worden geboden. "Werkgevers zouden meer aandacht moeten geven aan wat er leeft bij hun personeel en waar nodig investeren op onder andere ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden," merken de onderzoekers op. "Daarbij gaat het ook om goede interne communicatie rondom bijvoorbeeld loopbanen en doorgroeimogelijkheden."

"Persoonlijke ontwikkeling gaat veel verder dan een enkele toets bij de jaarlijkse beoordeling," wordt er opgemerkt. De onderzoekers merken wel op dat er hier sprake is van een gedeelde verantwoordelijkheid. Werknemers moeten volgens Tempo-Team ook duidelijk zijn in wat ze willen. Uit het onderzoek blijkt ook dat slechts 46 procent van de bedrijven voorbereid te zijn op de vergrijzing en onder meer maatregelen voor de duurzame inzetbaarheid van personeel genomen te hebben, zoals het langer actief houden van oudere werknemers en het aantrekken van jongere werkkrachten.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home