Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, September 13, 2011

Files bezorgen forenzen grotere stress

De filedruk van forensen is de voorbije drie jaren wereldwijd gevoelig afgenomen. Toch zijn de klachten van forenzen over stress door het verkeer tot een absoluut piekniveau gestegen. Dat is de conclusie van een onderzoek van IBM bij forenzen in vijftien steden. Uit het onderzoek blijkt dat de filestress het ergste wordt ervaren in Mexico City, gevolgd door de Chinese steden Shenzhen en Peking, de Keniaanse hoofdstad Nairobi en het Zuid-Afrikaanse Johannesburg. In Montreal, Londen en Chicago zou de verkeersellende het minste worden ervaren.

In bijna alle steden geven meer respondenten aan dat de filedruk dit jaar enigszins is afgenomen in vergelijking met vorig jaar. Vooral in New York, Toronto, Stockholm, Milaan en Moskou wordt er gewag gemaakt van een verbetering. Ondanks die positieve ontwikkeling is het ervaren fileleed in het grootste gedeelte van de onderzochte steden toegenomen. In twaalf steden ervaren de respondenten naar eigen zeggen meer stress dan één jaar geleden.

In elf steden wordt gewag gemaakt van een grotere verkeersagressie en een negatievere invloed op de prestaties op het werk en op school. Forenzen zijn het langst onderweg in Nairobi, Mexico City, Johannesburg, Peking, Bangalore en Moskou. Daar duurt de verplaatsing van thuis naar het gemiddeld gemiddeld meer dan 35 minuten. De tijdswinst door het verdwijnen van de files zou de werknemers in eerste instantie aanzetten om meer te investeren in persoonlijke relaties (56 procent) en sport (45 procent). Eén op drie geeft aan die tijd te willen besteden aan langer uitslapen.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home