Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, September 12, 2011

Rusland belooft strengere normen voor luchtvaart

De Russische regering wil grotere boetes opleggen voor vliegtuigmaatschappijen die veiligheidsvoorschriften overtreden. Bovendien zegt de Russische overheid te overwegen om subsidies toe te kennen voor de leasing van nieuwe vliegtuigen. Die voorstellen van de Russische overheid zijn een reactie op het recente ongeval met een Yak-42, waarbij drieënveertig inzittenden, met inbegrip van het volledige ijshockeyteam van Lokomotiv Yaroslavl, om het leven kwamen.

"Door de crash met de Yak-42 zijn bij luchtvaartongevallen in Rusland sinds het begin van dit jaar honderdtwintig doden gevallen," aldus de Russische krant The Moscow Times. "Daarmee boekt Rusland het slechtste resultaat van de hele wereld. De Russische president Dmitry Medvedev heeft beloofd dat de Russische luchtvaartindustrie grondig zal worden geherstructureerd." De Russische president heeft aangekondigd dat er maatregelen zouden worden genomen die toelaten om een verbod op te leggen aan onveilige luchtvaartmaatschappijen

In de voorstellen is voorzien dat de boetes voor veiligheidsovertredingen gevoelig zouden worden opgedreven. Bovendien zouden de Russische autoriteiten de opdracht krijgen om hun controles op te drijven en overtreders te schorsen, zelfs zonder een gerechtelijk bevel. Daarnaast zouden subsidies worden voorzien voor de leasing van nieuwe vliegtuigen. Daarbij zouden zowel binnenlandse als buitenlandse leasebedrijven en vliegtuigen in aanmerkingen kunnen komen. Ook zal er verplicht worden geïnvesteerd in bijkomende veiligheids-apparatuur.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home