Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Sunday, September 11, 2011

Jaarlijks meer dan duizend uitbraken voedselvergiftiging in Verenigde Staten

In de Verenigde Staten werden drie jaar geleden meer dan duizend uitbraken van voedselvergiftiging opgetekend. Dat blijkt uit cijfers van het Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC). In totaal werden er volgens het rapport 23.152 slachtoffers geteld. Daarbij moesten 1.300 patiënten in het ziekenhuis worden opgenomen. De ziektes leidden tot tweeëntwintig sterfgevallen. Omdat de meeste gevallen niet worden gemeld, liggen de werkelijke cijfers volgens het rapport echter gevoelig hoger. Geraamd wordt op 48 miljoen zieken per jaar.

Salmonella was verantwoordelijk voor dertien sterfgevallen. Listeria volgt op de tweede plaats met drie sterfgevallen. Telkens één dode was het gevolg van een norovirus en mycotoxine. Er wordt aan toegevoegd dat salomella ook verantwoordelijk is voor 62 procent van de ziekenhuisopnames, gevolgd door E.coli (17 procent) en norovirus (7 procent). In het rapport wordt opgemerkt dat norovirus de belangrijkste gekende oorzaak van de voedselvergiftiging blijft (49 procent), gevolgd door salmonella (23 procent).

Salmonella was volgens het rapport ook verantwoordelijk voor meer dan de helft van de grensoverschrijdende vergiftigingen. Er wordt echter opgemerkt dat de Amerikaanse overheid sindsdien diverse maatregelen heeft genomen om het besmettingsgevaar van salmonella terug te schroeven. De onderzoekers waarschuwen dat norovirussen moeilijker te bestrijden zijn. Het probleem is onder meer te wijten aan de contaminatie tijdens de verwerking van de voedingsproducten.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home