Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, September 10, 2011

Aanslagen maakten Amerikaanse bevolking meer bezorgd

Nagenoeg de helft van de Amerikaanse volwassenen die in de maanden na de terroristische aanslagen van nine-eleven met fysische of psychologische problemen werden geconfronteerd, worstelen tien jaar later nog altijd met gevoelens van vrees en angsten. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Harris Interactive. Daarbij wordt in de eerste plaats gewag gemaakt van bezorgdheid om familie en vrienden (24 procent), gevolgd door angstaanvallen (13 procent). Ook zegt 12 procent door de aanslagen de hoop voor de toekomst verloren te hebben.

De onderzoekers stelden ook vast van 19 procent van de ondervraagden aangeeft door de aanslagen vliegangst gekregen te hebben. Bij de groep die op het ogenblik van de aanslagen in New York of Washington was, of vrienden en familie in de omgeving had, ligt dat cijfer nog 4 procentpunten hoger. "Nog vele mensen worstelen met de gevolgen van de aanslagen," merkt Alan Hilfer, directeur psychologie aan het Maimonides Medical Center in New York City, op. "Vooral gevoelige mensen of personen die meer direct bij de aanvallen zijn betrokken, blijken met de gevolgen te worstelen."

Uit het onderzoek blijkt dat 9 procent van de ondervraagden toegeeft zich angstig te voelen in grote steden of drukke omgevingen. Ook zegt 18 procent wraak te willen tegen de terroristen, terwijl 14 procent toegeeft zich nerveus te voelen wanneer ze mensen in traditionele moslim-kledij opmerken. Anderzijds zegt 47 procent aan sinds de aanslagen te proberen om het leven meer te appreciƫren, terwijl 34 procent zegt meer tijd door te brengen met familie en vrienden. Daarnaast zegt 21 procent vaker of meer intens te bidden. Slechts 10 procent gaat vaker naar de kerk.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home