Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, September 09, 2011

Bijna kwart werknemers lijdt aan slapeloosheid

Slapeloosheid treft 23,2 procent van de Amerikaanse bevolking. Het probleem kost de Amerikaanse economie ongeveer 63,2 miljard dollar verliezen. Dat is de conclusie van een onderzoek van de American Academy of Sleep Medicine. Er wordt daarbij opgemerkt dat de Amerikaanse werknemer gemiddeld 11,3 dagen per jaar productiviteit verliest door slapeloosheid. Werknemers die aan slapeloosheid leiden, blijven volgens de onderzoekers weliswaar niet thuis, maar kunnen door de aandoening minder productief zijn.

"We waren geschokt door de enorme impact die slapeloosheid heeft op het leven van de gemiddelde mensen," merkt onderzoeksleider Ronald Kessler, psychiater aan de Harvard Medical School, op. "Slapeloosheid is een aandoening die zwaar wordt onderschat. In een informatie-gerichte economie is er bijna geen enkele aandoening te vinden die een grotere impact heeft op de productiviteit. Het is nu de vraag of de werkgevers bereid zijn te investeren in maatregelen die het probleem kunnen aanpakken."

Uit het onderzoek blijkt dat bij vijfenzestigplussers het probleem van slapeloosheid daalt tot 14,3 procent. Er wordt aan toegevoegd dat bij werkende vrouwen 27,1 procent aan slapeloosheid leidt. Bij werkende mannen blijft het probleem beperkt tot 19,7 procent. De onderzoekers merken op dat de jaarlijkse gemiddelde kost van een behandeling varieert van ongeveer 200 dollar voor generische slaaptabletten tot 1.200 dollar voor een gedragstherapie.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home