Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, September 08, 2011

Financiële inbreuken oorzaak Russische ruimtevaart-mislukkingen

De reeks problemen die de Russische ruimtevaart de voorbije maanden heeft gekend met mislukte lanceringen, is mogelijk te wijten aan een oneigenlijk gebruik van middelen binnen het Russische Federal Space Agency. Dat heeft de Russische Audit Chamber bekend gemaakt. Sergei Stepashin, voorzitter van de Audit Chamber, stelde dat een onderzoek ernstige financiële inbreuken aan het licht heeft gebracht. Die inbreuken zouden volgens Stepashin hebben kunnen bijdragen tot de mislukte lanceringen.

"Sergei Stepashin wenste niet verder in te gaan op de aard van de inbreuken en maakte ook niet bekend welk bedrag daarmee betrokken zou zijn, maar zei dat de resultaten van het onderzoek aan de gerechtelijke diensten werden overgemaakt," aldus de Russische krant The Moscow Times. "Stepashin stelde wel dat de resultaten van het onderzoek mogelijk geleid zou kunnen hebben tot het ontslag van Anatoly Perminov, topman van het Federal Space Agency." Na zeven jaar leiding gegeven te hebben aan het Fedral Space Agency, werd Perminov in april van dit jaar tot opstappen gedwongen.

"De reeks mislukkingen begon in december vorig jaar," merkt The Moscow Times nog op. "Toen stortte een Proton-raket met drie satellieten voor het Glonass-navigatiesysteem in de oceaan. Dat ongeval is nog in onderzoek, maar volgens bepaalde bronnen zou het incident mogelijk te wijten zijn aan het gebruik van inferieure materialen of een slechte lasnaad. In februari stuurde een defect een militaire satelliet in een verkeerde baan rond de aarde. Vorige maand ging op dezelfde manier een communicatie-satelliet verloren. Onlangs stortte ook een cargo-raket voor het internationale ruimtestation neer."

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home