Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, September 08, 2011

Verenigde Staten hebben een openbare omroep nodig

De Verenigde Staten moeten overwegen om een openbare omroep te starten. Volgens Justin Martin, professor journalistiek aan de University of Maine, moeten de Verenigde Staten het voorbeeld van een aantal andere moderne democratieƫn volgen en de Amerikaanse burgers toegang bieden tot een openbaar nieuwskanaal dat onafgebroken aandacht besteedt aan actualiteit en belangrijke maatschappelijke problematieken.

"Het Amerikaanse televisie-aanbod bestaat hoofdzakelijk uit de drie traditionele netwerken en een reeks shopping-kanalen," merkt Justin Martin op in de Columbia Journalism Review. "Er is echter een nood aan een openbaar nieuwskanaal dat aandacht besteedt aan de daadwerkelijke wereldwijde actualiteit, zoals BBC World of Al-Jazeera. De Amerikaanse consument blijft grotendeels verstoken van een ernstige wereldwijde nieuwsverslaggeving. Op het ogenblik dat de Libische rebellen de hoofdstad Tripoli belegerden, richtte CNN zijn aandacht op het huwelijk van celebrity Kim Kardashian."

"Eerder dit jaar al riep Lee Bollinger, voorzitter van de Columbia University, op tot de oprichting van een American World Service," voert Martin nog aan. "Ook hij voerde aan dat een dergelijk initiatief de Amerikaanse bevolking toegang zou verlenen tot een ernstig globaal nieuwskanaal. Een American World Service zou de Verenigde Staten bovendien in de wereldwijde journalistiek een aanwezigheid bezorgen die een betere weerspiegeling zou zijn van zijn plaats onder de grootste moderne democratieƫn."

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home