Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, September 06, 2011

Competitief karakter videogames bepalend voor agressie

Extreem competitieve videogames kunnen leiden tot een agressief gedrag. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Brock University in Canada. Dat zou volgens de onderzoekers kunnen betekenen dat race-games meer agressie zouden kunnen opwekken dan sommige shoot-spellen. De Canadese wetenschappers merken op dat het agressie-niveau ook stijgt naarmate het competitieve karakter van het videogame stijgt.

"Bij het bestuderen van agressief gedrag wordt meestal gekeken naar de invloed van gewelddadige videogames, maar vooral de competitie-graad zou daarbij een bepalende factor kunnen zijn," voeren de onderzoekers aan. Geweld alleen zou bij de experimenten van de Canadese wetenschappers geen aanleiding hebben gegeven tot agressief gedrag. Daarentegen bleken competitieve games tot een grotere agressie aanleiding te geven dan minder competitieve variaties, ongeacht het aanwezige geweldniveau.

"In het experiment bleek dat de deelnemers aan competitieve videogames nadien pikantere sausen bereidden voor een proefpubliek," merkt onderzoeksleider Paul Adachi op. "Voordien was nochtans gezegd dat het proefpubliek niet erg veel van pikante gerechten hield." Ook bleek bij de deelnemers aan competitieve videogames een hogere hartslag opgetekend te worden. De onderzoeker zegt in een volgende studie te willen onderzoeken of ook sport-videogames een impact hebben op de agressiviteit.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home