Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, September 06, 2011

Australische werkgevers voorstander individuele contracten

De meeste bedrijven zijn van mening dat een terugkeer naar individuele arbeidscontracten een stimulans zouden kunnen zijn om de productiviteit te verhogen. Dat is de conclusie van een enquĂȘte van Australian Industry Group (AIG) bij een groep Australische bedrijfsleiders. Heather Ridout, directeur van de Australian Industry Group, merkt daarbij op dat de bedrijfsleiders een voorkeur hebben voor een terugkeer naar individuele contracten en flexibele arbeidsovereenkomsten.

"De Fair Work Act, die amper twee jaar geleden door de Australische labour-regering werd ingevoerd, heeft volgens de bedrijfsleiders een negatieve impact gehad op de productiviteit," voerde Heather Ridout aan. "Uit het onderzoek is gebleken dat 69 procent van de respondenten binnen het wettelijk kader de mogelijkheid willen om individuele overeenkomsten af te sluiten. Vooral grotere bedrijven zijn voorstander van individuele arbeidscontracten."

Bij bedrijven met meer dan vijfhonderd medewerkers zou meer dan 80 procent voorstander zijn van individuele arbeidsovereenkomsten. De Fair Work Act heeft volgens Ridout een aantal werkgevers aangezet om extra productie uit het buitenland in te voeren in plaats van de eigen activiteiten uit te breiden. Er wordt aan toegevoegd dat de bedrijven ook klagen over de beperkingen op het gebied van outsourcing en contract-arbeid, waardoor het naar eigen zeggen moeilijk is om de productie aan de vraag aan te passen.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home