Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, September 08, 2011

Millennials bijzonder geïnteresseerd in extralegale voordelen

Bedrijven moeten zich aanpassen aan de nieuwe generatie jonge medewerkers. Deze zogenaamde millennials hebben immers heel andere behoeftes, verwachtingen en voorkeuren dan de vorig generaties. Dat is de conclusie van een rapport van de Amerikaanse verzekeraar Colonial Life. Er wordt aan toegevoegd dat de millennials vooral geïnteresseerd zijn in extra legale voordelen, wat bedrijven volgens Colonial Life mogelijkheden biedt om jonge werknemers aan zich te binden.

"Het aantrekken van talentrijke jonge werkkrachten wordt bijzonder cruciaal voor ondernemers die op langere termijn succes willen boeken, vooral omdat de generatie babyboomers in steeds grotere groepen met pensioen begint te gaan," benadrukt Stephen Bygott, onderzoeksdirecteur bij Colonial Life. "De millennials verschillen echter grondig van de vorige generaties. Bedrijven moeten dan ook een
andere aanpak hanteren om deze groep jonge werknemers aan te spreken. Bedrijven die er niet in slagen om zich aan te passen, dreigen een belangrijk concurrentieel voordeel te verliezen."

Colonial Life merkt op dat 60 procent van de millennials extralegale voordelen als het tweede belangrijkste aspect van jobtevredenheid aanstipt. Tegelijkertijd wordt erop gewezen dat millennials ook vaak van werkgever veranderen. "Wanneer ze zesentwintig jaar zijn geworden, hebben ze gemiddeld al zeven werkgevers gehad," aldus Colonial Life. "Dat betekent dat een goede communicatie over de extra legale voordelen die worden geboden, een belangrijk instrument kan zijn om interessante werknemers aan te trekken."

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home