Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, September 09, 2011

Milieu Baltische Zee wordt onvoldoende beschermd

De negen landen rond de Baltische Zee doen onvoldoende inspanningen om de zware watervervuiling aan te pakken. Dat is de conclusie van een rapport van het World Wide Fund for Nature (WWF). Volgens de organisatie schieten vooral Rusland en Letland tekort en worden de gedane beloftes te weinig ingevuld. De twee landen kregen in het rapport een score van ongeveer 25 procent. Duitsland en Zweden haalden met een totaal van 45 procent de beste score van alle landen rond de Baltische Zee.

In het rapport wordt opgemerkt dat de betrokken landen de beste vooruitgang hebben geboekt met het invullen van de beloftes om de aanwezigheid van giftige stoffen in het zeewater terug te dringen. Er wordt echter aan toegevoegd dat ook hier nog veel werk moet worden geleverd. Anderzijds wordt gezegd dat er bijzonder slecht wordt gepresteerd op het gebied van biodiversiteit en het gebruik van meststoffen. Het massale gebruik van meststoffen kan volgens het rapport worden opgemerkt aan de aanwezigheid van groene algen langs de kust.

In de rangschikking van het World Wide Fund for Nature (WWF) staat Finland op de derde plaats met een score van ongeveer 40 procent, gevolgd door Denemarken (35 procent) en Esland, Letland en Polen (20 procent). Er wordt opgemerkt dat Duitsland vooral inspanningen heeft gedaan om de uitstoot van de landbouw terug te schroeven, maar ook op andere vlakken relatief goede prestaties heeft laten optekenen. Zweden liet vooral goede cijfers optekenen op het gebied van scheepvaart en geïntegreerd zeemanagement, maar staat op de laatste plaats op het gebied van biodiversiteit.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home