Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, September 10, 2011

Marihuana verantwoordelijk voor stijgend Amerikaans druggebruik

In de Verenigde Staten gebruikten vorig jaar 22,6 miljoen mensen illegale drugs. Dat is 8,9 procent van de totale Amerikaanse bevolking. Dat is de conclusie van een onderzoek van de Amerikaanse Substance Abuse and Mental Health Services Administration. Op de eerste plaats staat marihuana, dat inmiddels door 17,4 miljoen Amerikanen wordt gebruikt. Dat betekent 6,9 procent van de totale Amerikaanse bevolking, tegenover 5,8 procent vier jaar geleden.

"Er is geen duidelijke verklaring voor het gestegen gebruik van marihuana," merken de onderzoekers op. "Marihuana verklaart echter nagenoeg helemaal te stijging van het Amerikaanse druggebruik." Er wordt aan toegevoegd dat vooral de jongere bevolkingsklasse verantwoordelijk is voor het gestegen druggebruik. Daarbij wordt vooral gewag gemaakt van de groep tussen achttien en vijfentwintig jaar, een categorie die universitaire studies volgt, op de arbeidsmarkt komt en aan een gezin begint.

In die jongere bevolkingsgroep is volgens de onderzoekers het druggebruik op twee jaar gestegen van 19,6 procent naar 21,5 procent. "Aan die groep is in het verleden onvoldoende aandacht besteed," voeren de onderzoekers aan. "Er moet vroeger worden ingegrepen, vooraleer deze jongeren in moeilijkheden komen. Er moet worden bekeken op welke manier de ontradende maatregelen op het gebied van alcohol en tabak ook van toepassing zouden kunnen zijn op het illegale druggebruik."

Er wordt aan toegevoegd dat ook het illegaal gebruik van geneesmiddelen is toegenomen. Vrienden of verwanten zijn verantwoordelijk voor 55 procent van de bevoorrading. Slechts 4,4 procent doet beroep op een dealer, terwijl minder dan 1 procent de producten op het internet koopt. Anderzijds wordt gewag gemaakt van een daling in het gebruik van methamphetamine en cocaïne.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home