Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Sunday, September 11, 2011

Mentale aandoeningen kosten Amerikaanse economie 300 miljard dollar

Ongeveer de helft van de Amerikaanse bevolking zal ooit in zijn leven met een mentaal gezondheidsprobleem worden geconfronteerd. Dat is de conclusie van een rapport van het Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention. Daarbij wordt opgeroepen tot meer inspanningen om een adequate hulpverlening te ontwikkelen. Er wordt op gewezen dat de mentale problemen variƫren van post-traumatische stress tot zelfmoord, maar dat vele patiƫnten niet de nodige hulp krijgen.

"De Verenigde Staten worden geconfronteerd met onaanvaardbaar hoog niveau van mentale gezondheidsproblemen," merken de onderzoekers op. "Ongeveer een kwart van de Amerikaanse bevolking heeft het voorbije jaar melding gemaakt van mentale problemen. Dat vertegenwoordigt niet alleen een groot persoonlijk leed, maar leidt ook tot een economische kost van ongeveer 300 miljard dollar per jaar aan de behandeling van de ziekte en verloren productiviteit."

De onderzoekers geven toe geen duidelijke reden te kunnen aangeven voor het hoge niveau aan mentale gezondheidsproblemen. "Het fenomeen moet dan ook grondig worden onderzocht," merken ze op. "Mentale problemen zijn immers ook vaak gelinkt aan andere chronische ziektes, zoals hartaandoeningen of kanker." Er wordt aan toegevoegd dat de consequenties van een mentale aandoening op zich al voldoende zwaar zijn, maar nog worden verergerd door het stigma dat aan de ziekte is gekoppeld.

Uit het onderzoek blijkt dat twee jaar geleden 11 miljoen Amerikanen, bijna 5 procent van de totale bevolking, met zware mentale problemen werden geconfronteerd. Daarnaast bleken 8,4 miljoen Amerikanen met zelfmoordgedachten te worstelen. Bovendien dachten 2,2 miljoen Amerikanen daadwerkelijk aan zelfdoding. In realiteit zouden ook 1 miljoen zelfmoordpogingen zijn ondernomen.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home