Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, September 12, 2011

Tweede warmste zomer uit Amerikaanse geschiedenis

Door de grote hitte tijdens de maand augustus hebben de Verenigde Staten de tweede warmste zomer uit hun geschiedenis achter de rug. Dat blijkt uit cijfers van het Amerikaanse National Climatic Data Center. De aanhoudende hitte, gecombineerd met het beperkte neerslag-niveau in de zuidelijke Amerikaanse staten tijdens de drie zomermaanden, heeft volgens het rapport geleid op het gebied van droogte voor een nieuw absoluut record gezorgd.

Uit de cijfers blijkt dat de gemiddelde temperatuur tijdens de maand augustus in de Verenigde Staten 75,7 graden fahrenheit (24,27 graden celsius) bedroeg. Dat is 3 graden fahrenheit boven het gemiddelde van de voorbije eeuw. De warmste augustus uit de Amerikaanse geschiedenis staat is nog steeds op naam van het 1983 ingeschreven, toen een gemiddelde temperatuur van 74,5 graden fahrenheit werd opgetekend.

Het gemiddelde van de voorbije zomer bedroeg 74,5 graden fahrenheit. Dat is 2,4 graden boven het gemiddelde van de voorbije eeuw. Met een temperatuur van 74,6 graden fahrenheit blijft 1934 de warmste zomer uit de Amerikaanse geschiedenis. Er wordt aan toegevoegd dat er tijdens de maand augustus van dit jaar 2,31 inches (5,87 centimeter) neerslag werd opgetekend. Dat is 0,29 inch onder het gemiddelde op lange termijn. Door de extreme hitte lieten de staten Arizona, Colorado, New Mexico, Texas, Oklahoma en Louisiana de warmste zomer uit hun geschiedenis optekenen.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home