Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, September 13, 2011

Geld voor huismoeders belangrijkste werkmotivatie

Geld is voor huismoeders de belangrijkste drijfveer om een baan te zoeken. Dat blijkt uit een onderzoek van de Nederlandse organisatie Jonge Gezinnen. Geld wordt door 33 procent van de ondervraagde huismoeders als de eerste motivatie naar voor geschoven om een baan te zoeken. Daarna volgt het leggen van sociale contacten, terwijl een groep respondenten ook aangeeft meer dan alleen een huismoeder te willen zijn of even te kunnen ontspannen aan de thuisomgeving.

Uit het onderzoek blijkt verder dat bijna driekwart van de huismoeders na de geboorte van de kinderen minder is gaan werken. Bijna de helft is van oordeel net voldoende aantal werkuren te hebben, maar 35 procent zou minder lang willen werken indien daartoe de mogelijkheid zou bestaan. De onderzoekers voegen er aan toe dat thuiswerken duidelijk nog geen gemeengoed is geworden. Bijna de helft van de huismoeders geeft aan thuis te willen werken, maar door de werkomstandigheden daarvoor geen mogelijkheid te hebben.

Volgens Jonge Gezinnen kan 26 procent van de ondervraagden soms thuis werken. In de andere gevallen zijn het vooral de grootouders die als kinderopvang worden ingeschakeld (31 procent), gevolgd door een kinderdagverblijf (29 procent). Ook blijkt 22 procent van de vaders op de kinderen te passen wanneer de huismoeder aan het werk is. Bijna driekwart van de vrouwen zegt gelukkig te zijn met haar baan en een goede combinatie te kunnen maken met het gezin.

Ruim één derde zegt wel last te hebben van schuldgevoelens wanneer de kinderen bij de kinderopvang worden achtergelaten. Tegelijkertijd zeggen de betrokken wel blij te zijn om aan het werk te gaan.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home