Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, September 13, 2011

Slechts helft werkgevers voelt zich verantwoordelijk voor gezondheid medewerkers

Slechts een nipte meerderheid van 53 procent zegt zich verantwoordelijk te voelen voor de gezondheid van de medewerkers. Dat blijkt uit een onderzoek van de Nederlandse verzekeraar Zilveren Kruis. Volgens 43 procent van de ondervraagde zaakvoerders is het niet aan de werkgever om de gezondheid van de werknemer te stimuleren. De onderzoekers stellen dat verzekeraars nochtans hopen dat werkgevers bereid zijn om mee te helpen om de gezondheid van de personeelsleden te verbeteren.

"Het management van een organisatie kan gezondheidsaspecten van werk en risico's in het werkgedrag signaleren, aanpakken en verbeteren," merkt Zilveren Kruis op. "Een organisatie met aandacht voor gezondheid in alle aspecten van de bedrijfsvoering ondersteunt het management in deze taak. Aandacht voor gezondheid is nodig bij zowel de leidinggevende als de werknemer." De onderzoekers zeggen dat het bedrijf op verschillende vlakken de gezondheid van het personeel kan stimuleren.

Onder meer kan er volgens Zilveren Kruis worden bekeken of de werkplek en de werkomgeving zonder risico zijn voor de gezondheid. Ook moet er volgens Zilveren Kruis wordt gestreefd naar een goede balans tussen werk en persoonlijk leven. Maar ook moet volgens de onderzoekers worden nagegaan of de werknemer zelf voldoende inspanningen doet om veilig en gezond te kunnen werken en leven en of een eventueel ongezonde levensstijl en gedrag een negatief effect hebben op het functioneren.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home