Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, September 12, 2011

Britse tablet-markt heeft grote potentie

Tegen het midden van het decennium zal meer dan 30 procent van de Britse bevolking een tablet-computer bezitten. Dat is de conclusie van een rapport van het onderzoeksbureau Forrester. Op dit ogenblik is slechts 4 procent van de Britten eigenaar van een tablet, ondanks de grote ruchtbaarheid die aan toestellen zoals de iPad wordt gegeven. Er wordt aan toegevoegd dat 93 procent van de Britse consumenten daarentegen een mobiele telefoon hebben.

De onderzoekers stellen dat op dit ogenblik tussen 10 procent en 14 procent van de Britse consumenten aangeeft te overwegen om een tablet te kopen. Sarah Rotman Epps, analist bij Forrester, merkt op dat de tablet-penetratie in Groot-Brittannië in lijn ligt met het regionaal gemiddelde en in de toekomst wellicht een snelle groei zal kennen. "Tegen het midden van het decennium zal ongeveer 34 procent van de Britse bevolking een tablet-computer bezitten, tegenover een gemiddelde van 27 procent in West-Europa," aldus Epps.

Belangrijke factoren voor de tablet-adoptie in Groot-Brittannië zijn volgens Epps de relatief grote penetratie van Mac-computers, iPhones, Blackberry en Android. Daarnaast moet er volgens haar gewezen worden op het grote aantal potentiële distributie-kanalen. Daarbij merkt Epps op dat in Groot-Brittannië dertig Apple-winkels zijn gevestigd. Daarmee vertegenwoordigt Groot-Brittannië meer dan de helft van alle Apple-winkels in Europa. Bovendien zijn er in Groot-Brittannië volgens haar ook grote elektronica-ketens zoals Dixons en Carphone Warehouse.

Ook de grote beschikbaarheid van Engelstalig materiaal voor tablets is volgens Epps een belangrijke factor voor de relatief grote mogelijkheden voor tablets in Groot-Brittannië. Forrester verwacht dat dit jaar in Europa, het Midden-Oosten en Afrika 14,5 miljoen tablets zullen worden verkocht. Daarmee vertegenwoordigt 30 procent van alle tablet-verkopen in de wereld. Met een aandeel van 50 procent zijn de Verenigde Staten wereldwijd de grootste markt voor tablets.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home