Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, September 13, 2011

Internet ideale break voor de ondernemer

Ondernemers zien het internet steeds vaker als een ideale break. Dat blijkt uit onderzoek van Ziggo Zakelijk bij kleine en middelgrote ondernemers. Opgemerkt dat vroeger een kop koffie of een wandeling als een rustpunt bestempelde, maar op dit ogenblik blijft één volgens het onderzoek één op de vier ondernemers met de koffie achter de computer voor het surfen op social media, het bekijken van online video of het bezoeken van nieuwswebsites.

Volgens 25 procent van de ondernemers is het internet een ideale break tijdens de werkdag. Bovendien zou het surfen volgens hen het werk leuker maken. Ook starten ze de werkdag steeds vaker met online privé-activiteiten, zoals het bekijken van de actualiteit op nieuwswebsites en social media. Volgens 97 procent van de respondenten gaat de productiviteit ook omhoog wanneer de online werkomgeving goed is geregeld.

Volgens de helft van de ondernemers leidt het snel en eenvoudig online behandelen van bestanden tot een verbetering van de productiviteit. Daarnaast verwacht 31 procent dat het inzetten van social media voor zakelijke doeleinden het werk productiever maakt. Lange download-tijden van websites blijft bij 90 procent van de ondernemers de grootste irritatie. Daarnaast raak 70 procent geïrriteerd door een trage internetverbinding en computer en een wegvallende verbinding. Voor 60 procent verlaagt dit ook de productiviteit.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home