Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, September 14, 2011

Economische groei heeft aantal Chinese zelfmoorden doen toenemen

Elke twee minuten probeert een Chinees zich van het leven te beroven. Dat blijkt uit een rapport van het Chinese Centre for Disease Control and Prevention. China heeft een zelfmoordcijfer van 22,23 doden per honderdduizend inwoners. Daarmee heeft China volgens het rapport één van de hoogste zelfmoordniveaus van de hele wereld. Er wordt aan toegevoegd dat zelfmoord in de leeftijdscategorie tussen vijftien en vierendertig jaar de belangrijkste doodsoorzaak is.

"Elk jaar plegen in China 287.000 mensen zelfmoord," merkt Mao Yu, woordvoerder van het Beijing Health Bureau, op tegenover de krant Beijing Youth Daily. "Daarnaast zijn er echter elk jaar ook ongeveer twee miljoen zelfmoordpogingen." In het rapport wordt vooral gewezen naar de extreme druk om goede schoolprestaties te leveren en een arbeidsplaats te vinden als de belangrijkste reden van zelfmoord bij de Chinese jongere generatie.

Er wordt aan toegevoegd dat de zelfmoordniveaus op het Chinese platteland drie keer hoger liggen dan in de stedelijke centra. Het platteland vertegenwoordigt volgens Mao Yu 75 procent van de totale zelfmoordcijfers. Volgens het aantal bronnen zou het aantal zelfmoorden in China gevoelig zijn toegenomen tijdens de hervormingsperiode, waarin de economie van het land een enorme groei heeft gekend. Volgens het Britse medische tijdschrift hebben Litouwen, Finland, Letland, Hongarije, China, Japan en Kazachstan de hoogste zelfmoordcijfers van de hele wereld.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home