Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, September 19, 2011

Jaguar bouwt fabriek voor milieuvriendelijke motoren

De Britse autoconstructeur Jaguar Land Rover gaat een fabriek openen voor de bouw van milieuvriendelijke motoren. De nieuwe fabriek zal worden ingeplant in de buurt van Wolverhampton en zou werk bieden aan 750 mensen. Met het project is een investering gemoeid van 355 miljoen pond. De bouw van de fabriek zal begin volgend jaar worden aangevat. Er wordt aan toegevoegd dat de fabriek bij toeleveranciers en de algemene Britse economie honderden nieuwe gespecialiseerde banen zal creƫren.

"Jaguar Land Rover zal tot het midden van het decennium elk jaar 1,5 miljard pond investeren in nieuwe productontwikkelingen," merkt Ralf Speth, chief executive van de Britse autoconstructeur, op. "De uitbreiding van het motorengamma zal daarbij het volledige potentieel van de merken Jaguar en Land Rover kunnen realiseren." Speth voegt er aan toe dat de nieuwe viercylinder-krachtbron de mogelijkheden van de Britse autoconstructeur zullen verbeteren om krachtige motoren aan te bieden, terwijl tegelijkertijd de emissies gevoelig zullen kunnen worden teruggebracht.

Len McCluskey, secretaris-generaal van de Britse vakbond Unite, reageerde opgetogen op het nieuws. Jaguar Land Rover werd drie jaar geleden door Tata Motors, de grootste autobouwer van India, overgenomen van de Amerikaanse groep Ford. Vince Cable, Brits minister van economie, noemde de investering een belangrijke stimulans voor de industriƫle bedrijvigheid in de West-Midlands. De Britse overheid investeert 10 miljoen pond in het project.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home