Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, September 19, 2011

BBC moet vrouwen meer kansen bieden

De Britse openbare omroep BBC moet meer vrouwelijke medewerkers op radio en televisie laten verschijnen. Dat heeft Chris Patten, voorzitter van de BBC Trust, gezegd in een interview met de Britse krant The Observer. De voorzitter van de Britse openbare zender noemde daarbij Sarah Montague en Martha Kearney van Radio 4 als voorbeelden. Twee jaar geleden beloofde de BBC meer vrouwen, vooral in de oudere leeftijdscategorieën, als presentator te zullen inschakelen.

Namen zoals Julia Somerville, Carole Walker, Fiona Armstrong en Zeinab Badawi werden nadien als voorbeeld van die gerichte keuze naar voor geschoven. Eerder dit jaar noemde Carole Walker de stappen van de omroep echter niet meer dan public relations. "De omroep kondigde zestien maanden geleden aan dat ik één van de vier oudere vrouwelijke presentatoren van het BBC News Channel zou worden," merkte Walker op. "Het voorbije jaar heb ik echter amper twintig dagen in die functie gewerkt en dit jaar heb ik slechts één keer het programma kunnen presenteren."

Ook andere vrouwelijke medewerksters van de BBC hebben al geklaagd over het genderbeleid van de omroep. Actrice Caroline Quentin benadrukte daarbij dat er op het televisiescherm veel meer mannen verschijnen dan vrouwen. In het interview met The Observer geeft Chris Patten toe dat vrouwen op de openbare omroep beter vertegenwoordigd zouden moeten worden. Eerder dit jaar won presentatrice Miriam O'Really een klacht wegens leeftijdsdiscriminatie tegen de BBC nadat de omroep haar uit het programma Countryfile had geschrapt. O'Really werd nadien teruggehaald om de Crimewatch Roadshow van BBC One te presenteren.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home