Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, September 20, 2011

Serie A ontvangt 1 miljard euro televisierechten

De Serie A, de Italiaanse vereniging van voetbalclubs uit de hoogste afdeling, heeft een nieuwe overeenkomst voor televisierechten afgesloten. Het nieuwe contract heeft een looptijd van drie jaar. Daarbij werd overeen gekomen dat het satelliet-televisieplatform Sky Italiƫ een bedrag van 561 miljoen euro per jaar zal betalen, terwijl de digitale betaaltelevisie Mediaset Premium van Silvio Berlusconi een bedrag van 2698 miljoen euro per seizoen zou betalen. Daardoor zal de Serie A jaarlijks 829 miljoen euro aan televisierechten ontvangen.

"De televisierechten liggen ongeveer 5 procent hoger dan bij de vorige overeenkomsten," merkt het webmagazine Sportbusiness op. Een woordvoerder van Infront Sports & Media, de media-adviseur van de Serie A, stelde tevreden te zijn over de bereikte overeenkomst. "De inkomsten zullen de stabiliteit van het Italiaanse voetbal garanderen," merkte hij op. "We wensten haast te maken met de goedkeuring, want de televisie-industrie moet voldoende tijd hebben om zijn programmering vast te leggen."

In totaal had de Serie A zeven pakketten televisierechten te koop aangeboden. Voor de andere vijf pakketten werd echter geen bod ontvangen tegen de gevraagde prijs. De Serie A zal nu private onderhandelingen opstarten om een aantal van die pakketten alsnog te kunnen verkopen. Met inbegrip van de internationale rechten, de rechten op de Coppa Italia en licenties voor nieuwe media en lokale televisie wordt verwacht dat de Serie A zijn doelstelling van 1 miljard euro per jaar aan rechten zal kunnen realiseren. Op dit ogenblik bedragen die inkomsten 930 miljoen euro per jaar.

Labels: , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home