Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, September 20, 2011

Bouwsector en energie moeten Britse werkgelegenheid redden

De bouwsector en energie moeten de volgende maanden de Britse werkgelegenheid redden. Dat is de conclusie van een rapport van het tewerkstellingsspecialist Working Links. Uit de jongste cijfers blijkt dat Groot-Brittanniƫ op dit ogenblik 2,51 miljoen werklozen kent, maar daarbij werd opgemerkt dat er een lichte groei in een aantal sectoren kon worden opgemerkt. De bouwsector en energie lieten de voorbije drie maanden de sterkste groei optekenen tegenover dezelfde periode vorig jaar.

Er wordt echter opgemerkt dat er ook een lichte groei kon worden opgetekend bij de vacatures in de industrie en de retailsector. Over de hele lijn is de voorbije drie maand echter een daling met 10 procent opgetekend tegenover dezelfde periode vorig jaar. Work Links voegt er aan toe dat alle Britse regio's met een kleiner aantal vacatures worden geconfronteerd. Schotland en Oost-Engeland lieten de kleinste dalingen optekenen. De grootste terugval werd daarentegen opgetekend in Yorkshire en Humber. Ook blijkt dat de openbare sector het zwaarste werd getroffen.

Karen Masterson, directeur van Working Links, voert aan dat er in vele sectoren een teken van heropleving kan worden opgemerkt. Naar aanleiding van de eindejaarsperiode mogen er volgens haar veel vacatures worden verwacht in de retailsector, hoewel de situatie volgens haar iets minder dan zijn dan de voorbije jaren. Daarentegen blijft de aanwerving in de openbare sector volgens haar nagenoeg onbestaande. Er wordt echter opgemerkt dat werkgevers eerder op zoek zijn naar potentieel in plaats van expertise.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home