Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, September 20, 2011

Omzet Formule Eén blijft vermoedelijk status-quo

Ondanks het verlies van de Grote Prijs van Bahrein zal de Formule Eén dit jaar wellicht geen omzetverlies lijden. Dat heeft Bernie Ecclestone, topman van de Formule Eén, in een gesprek met de Britse krant The Independent gezegd. Oorspronkelijk was voorzien dat Bahrein het huidige seizoen zou openen, maar moest door de politieke onrust in het land in eerste instantie worden uitgesteld en nadien ook definitief geschrapt worden.

Er waren eerder geruchten gelanceerd dat Bahrein zou vrijgesteld zijn van de boeteclausule van 25 miljoen pond voor het schrappen van de wedstrijd. Bernie Ecclestone stelt echter dat de Formule Eén de som wel degelijk heeft ontvangen. Hij voegde er aan toe dat aan Bahrein werd aangeboden om het bedrag terug te betalen, maar het zou het koninkrijk niet nodig hebben gevonden. Dat zal er volgens Ecclestone toe leiden dat de Formule Eén dit jaar met eenzelfde omzet zal afsluiten dan het jaar voordien.

Ook het winstniveau zal volgens Ecclestone wellicht op het niveau van vorig jaar liggen. Hoewel er nog altijd gewag gemaakt wordt van verdere politieke onrust in het koninkrijk, heeft Bahrein opnieuw een plaats gekregen op de kalender van volgend jaar. De Grote Prijs van Bahrein zal dan tijdens de tweede helft van april worden georganiseerd. Dat wordt de vierde wedstrijd van het nieuwe seizoen. Ecclestone merkte verder nog te hopen om met de Formule Eén in de toekomst ook naar Zuid-Afrika en Mexico te kunnen trekken.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home