Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, September 21, 2011

Japanse heropbouw in teken van smart cities

Japanse bedrijven en overheden exploreren de mogelijkheden om de heropbouw van gebieden die door de natuurramp van maart dit jaar werden vernield in het teken te stellen van de ontwikkeling van het concept smart cities. Dat schrijft de Japanse krant Yomiuri Shimbun. Er wordt aan toegevoegd dat de plannen ook zijn bedoeld om bijkomende tewerkstelling te creëren, onder meer door de promotie van grootschalige projecten zoals energiecentrales met hernieuwbare bronnen en intelligente netwerken.

"Een aantal bedrijven en overheden is rond die projecten al een samenwerking opgestart," voert de Japanse krant aan. "Onder meer elektronica-producent Toshiba heeft al met een aantal overheden gesproken over geïntegreerde systemen voor onder meer de opwekking van elektriciteit, waterbehandeling en intelligente meters. Het bedrijf zou ook de bedoeling hebben om die technologieën in een later stadium te exporteren."

Er wordt aan toegevoegd dat Hitachi werkt aan een technologie om elektriciteit, die gegenereerd wordt in zijn fabrieken in de prefectuur Ibaraki, in geval van een ramp naar evacuatie-centra te vervoeren met bussen die worden uitgerust met opslag-batterijen. Ook wordt er volgens de krant gewerkt aan plannen om mega-zonneparken aan te leggen. Onder meer het bedrijf Mitsui zou van plan zijn om terreinen die na de ramp werden opgegeven, zonneparken aan te leggen. De stad Rikuzen-Takata zou concrete plannen hebben om een smart city op te bouwen.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home