Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, September 22, 2011

Mobiele platformen verantwoordelijk voor één tiende verkopen eBay

Eén op tien verkopen op de veilingsite eBay gebeurt inmiddels via mobiele platformen. Dat blijkt uit Britse cijfers van de veilingsite. Er wordt aan toegevoegd dat mannelijke klanten twee keer zoveel gebruik blijken te maken van de mobiele platformen dan vrouwelijke consumenten. De onderzoekers voeren aan dat op deze mobiele platformen ook luxeproducten worden gekocht. De veilingsite maakt daarbij gewag van onder meer villa's in het zuiden van Frankrijk en exemplaren van de automerken Ferrari en Bentley Continental.

"Smartphones kennen een grote penetratie op de Britse markt en de cijfers blijven stijgen," aldus het webmagazine BizReport. "Ongeveer een kwart van de volwassenen en bijna de helft van de jongeren maakt inmiddels gebruik van een smartphone. Volgens eBay heeft 81 procent zijn toestel dag en nacht ingeschakeld." Volgens eBay maken consumenten in Groot-Brittannië meer gebruik van hun mobiele apparaten om goederen op de veilingsite te kopen dan in de andere Europese landen.

"Het duurde jaren vooraleer internet-shopping mainstream werd," voert Angus McCarey, directeur retail bij de Britse divisie van eBay, aan. "Er mag echter verwacht mag worden dat mobiele commerce er slechts de helft van de tijd zal overdoen om algemeen door te breken. Indien de gegevens van onze Britse activiteiten een goede graadmeter zijn, zullen er historische groeicijfers worden opgetekend. In Groot-Brittannië is er op dit ogenblik al sprake van een groei met driecijferige percentages."

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home