Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, September 22, 2011

Steeds minder Amerikanen kopen een boek

Steeds minder Amerikanen zijn geneigd om boeken te kopen. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Harris. De onderzoekers geven aan dat 32 procent van de Amerikaanse bevolking het voorbije jaar geen enkel boek heeft gekocht. Het jaar voordien bedroeg dat cijfer 21 procent. De onderzoekers voegen er aan toe dat eigenaars van e-readers, zoals kon worden verwacht, veel meer geneigd zijn om boeken te boeken. Slechts 6 procent van de bezitters van een e-reader kocht het voorbije jaar geen enkel boek. Bij niet-bezitters stijgt dat tot 36 procent.

De bevolkingsgroep die één of twee boeken per jaar koopt is status-quo gebleven op 17 procent. In de categorie tussen drie en vijf boeken werd echter een daling van 22 procent tot 17 procent opgetekend. Bij zes tot tien boeken werd een terugval van 17 procent naar 15 procent geregistreerd. In de categorie tussen elf en twintig boeken ging de verkoop achteruit van 11 procent naar 10 procent. Bij de aankoop van meer dan twintig boeken werd een terugval van 12 procent naar 9 procent gemeld.

Uit het onderzoek blijkt verder dat vrouwen meer geneigd zijn om fictie te lezen dan mannen. Daarbij blijkt dat 83 procent van de vrouwen fictie leest, tegenover slechts 67 procent van de mannen. De enige uitzondering daarop vormt science-fiction. Die sector heeft bij de mannen 32 procent lezers, maar bij vrouwen slechts 19 procent. Bij romantische verhalen ligt de verhouding tussen vrouwen en mannen echter op 38 procent tegenover 4 procent. Ook bij thrillers en misdaadboeken halen vrouwen een meerderheid van 57 procent tegenover 36 procent.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home