Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, April 12, 2011

Vladimir Poetin verdient meer dan Dmitry Medvedev

De Russische eerste minister Vladimir Poetin verdiende het voorbije jaar 5 miljoen roebel. Dat komt overeen met een bedrag van 180.000 dollar. Dat blijkt uit officiële inkomensaangiftes. Het loon van Poetin steeg met 1,1 miljoen roebel tegenover het jaar voordien. Daarmee heeft Poetin opnieuw een groter inkomen dan president Dmitry Medvedev, die een loon van 3,3 miljoen roebel ontving. Toch blijft Poetin ver achter op de echtgenote van eerste minister Igor Shuvalov, die het voorbije jaar 373 miljoen roebel inkomsten zou hebben gerealiseerd.

Het is de derde keer dat Russische functionarissen hun inkomsten openbaar maken. "Corruptie-experts stellen echter dat het weinig meer is dan een publiciteitsstunt, aangezien de functionarissen niet verplicht zijn om hun bestedingen aan te geven en ook geen sanctie riskeren wanneer ze liegen over hun inkomsten," aldus de Russische krant The Moscow Times. "Er worden ook geen inkomstenbronnen vermeld, zodat het ook niet duidelijk is waarom het inkomen van Poetin is gestegen."

Uit de cijfers blijkt onder meer verder dat Lyudmila Putina, de echtgenote van de eerste minister, vorig jaar 146.000 roebel verdiende. Het jaar daarvoor had ze een inkomen van 582 roebel aangemeld. Die aangegeven cijfers hebben volgens onafhankelijk politiek analist Stanislav Belkovsky uiteraard geen enkel verband met de reële inkomsten van Putina. De vergoedingen zijn volgens hem mogelijk gedane onkosten bij het organiseren van liefdadigheids-evenementen.

Svetlana Medvedeva, de echtgenote van de Russische president, heeft geen inkomen aangegeven. Medvedeva zegt nog altijd met een twaalf jaar oude Volkswagen Golf te rijden.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home