Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, March 09, 2011

Interactieve videogames zorgen voor belangrijk energieverbruik

Interactieve videogames die veel energie vergen, kunnen het metabolisme van scholieren van elf en twaalf jaar opdrijven tot niveaus die meestal gelinkt worden aan een matige tot intensieve lichaamsbeweging. Dat is de conclusie van een onderzoek aan de University of Massachusetts. De onderzoekers voegen er aan toe dat kinderen met een neiging tot overgewicht meer genoten van de videogames dan leeftijdsgenoten met een normaal gewicht, hoewel iedereen dezelfde hoeveelheden energie verbrandden.

"De scholieren bleken echt plezier te beleven aan de videogames, die dan ook een extra instrument zouden kunnen zijn voor ouders en opvoeders om de fysieke activiteit van kinderen op te drijven," merkt onderzoeksleider Bruce Bailey, docent bewegingswetenschappen aan de Brigham Young University, tegenover het webmagazine Healthdaynews. "Met de gepaste games en de geschikte niveaus, kunnen deze spellen tot heel wat lichaamsbeweging leiden."

"Televisie, video, computers en games hebben meestal een sedentair karakter en worden dan ook vaak in verband gebracht met de gewichtsproblemen bij kinderen," voert Bailey nog aan. "Actieve videogames kunnen echter een zinvolle aanvulling vormen op de traditionele lichaamsbeweging." De onderzoekers wijzen erop dat deze actieve games vier tot acht keer meer energie doen verbruiken dan een sedentaire activiteit. Bewegingsfysiologe Elizabeth DiRico voegt er aan toe dat deze actieve games kinderen zouden kunnen aanzetten om andere vormen van lichaamsbeweging uit te proberen.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home