Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, March 08, 2011

Sector mobiele datadiensten groeit met meer dan 20 procent

In de Verenigde Staten zullen de inkomsten uit mobiele datadiensten dit jaar met 22 procent stijgen tot 67 miljard dollar. Dat is de conclusie van een rapport van het onderzoeksbureau Chetan Sharma. Ook het voorbije jaar werd een groei met 23 procent tot 55 miljard dollar opgetekend. De trend wordt volgens de onderzoekers gedreven door de groeiende populariteit van mobiele apparaten zoals smartphones en tablets. Er wordt aan toegevoegd dat draadloze operatoren dit jaar volop op die trend zullen inspelen en met specifieke aanbiedingen naar buiten zullen komen.

"De netbooks worden de grote slachtoffers van deze trend, maar de tablets zijn inmiddels ook al de verkoop van de laptops aan het uithollen," merken de onderzoekers op. "Die trend zet zich ook door op de zakelijke markt. Onder meer bedrijven zoals General Electric en Mercedes-Benz rusten hun medewerkers inmiddels al uit met tablets in plaats van laptops of netbooks." In het rapport wordt verder opgemerkt dat de Verenigde Staten een leidende rol spelen in de mobiele industrie.

Daarbij wordt opgemerkt dat smartphones inmiddels meer dan de helft van de verkopen in de Amerikaanse mobiele telefonie vertegenwoordigen. Bovendien zullen de Verenigde Staten volgens Chetan Sharma dit jaar Zweden verdringen als de grootste markt voor de consumptie van mobiele data. "Dat geeft aan dat het zwaartepunt van de markt van Aziƫ en Europa naar de Verenigde Staten is verschoven," merken de onderzoekers op. Daarbij wordt erop gewezen dat onder meer Microsoft zijn positie op deze markt probeert te versterken.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home