Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, March 07, 2011

Moskou niet bij beste vastgoedmarkten van Rusland

Immobiliën kunnen beter beleggen in Yekaterineburg, Kazan of Tomsk dan in Moskou. Dat is de conclusie van een rapport van vastgoedconsulent Penny Lane Realty. Steden zoals Moskou en Sint-Petersburg zijn volgens het rapport alleen aantrekkelijk voor investeerders die het zich kunnen veroorloven om bedragen tussen 5 miljoen dollar en 10 miljoen dollar voor een periode van drie tot vijf jaar vast te leggen. Op het gebied van bouwactiviteit en industriële groei scoren andere Russische steden volgens Penny Lane Realty gevoelig beter.

"Wanneer er rekening wordt gehouden met het aantal vierkante meter residentiële bouwactiviteit per resident, het aantal ondernemingen en de snelheid van het herstel uit de financiële crisis, kan men volgens Penny Lane Realty voor residentieel vastgoed beter investeren in Yekaterinaburg, Kazan, Tomsk, Krasnodar en Rostov-on-Don dan in de grotere Russische steden," merkt de Russische zakenkrant Vedemosti op. "In Yekaterinaburg kende het bedrijfsleven vorig jaar een groei van 23,5 procent, tegenover een nationaal gemiddelde van 5,2 procent."

Er wordt onder meer opgemerkt dat steden zoals Krasnodar en Rostov-on-Don een groei kennen omdat ze met hun beter klimaat vele nieuwe bewoners aantrekken. Anderzijds is Yekaterinaburg een industriële stad die de economische groei aanvoert en weinig problemen heeft ondervonden van de economische crisis. Verwacht wordt dat Krasnodar ook zal profiteren van de Olympische winterspelen die over drie jaar in de Russische stad Sochi zullen worden georganiseerd.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home