Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, March 08, 2011

Overheden voeren vaak verkeerd informatica-beleid

Overheden voeren vaak een verkeerd informatica-beleid. Dat kan worden afgeleid uit een studie van het Britse Institute for Government. Daarbij wordt opgemerkt dat het Britse informatica-beleid gevangen zit in een vicieuze cirkel van kosten en mislukkingen. Onder meer wordt opgemerkt dat de overheid zijn computer-projecten zou moeten vereenvoudigen door een gemeenschappelijke standaard op te leggen, wat tot kostenbesparingen zou leiden en dubbel gebruik zou kunnen vermijden.

"Nieuwe informatica-systemen zouden onderdeel per onderdeel moeten worden opgebouwd en zouden moeten getest worden door de mensen die er gebruik moeten van maken," aldus het rapport van het Institute for Government. De informaticakosten van de Britse overheid worden geraamd op ongeveer 16 miljard pond per jaar, maar heeft aangekondigd die budgetten te willen terugschroeven. Er werd ook aangekondigd dat elk informatica-budget met een waarde van meer dan 5 miljoen pond door het ministerie van financiƫn moet worden goedgekeurd.

Het Institute for Government merkt op dat de miljardenbudgetten die werden verspild aan geschrapte informatica-projecten, zoals digitale identiteitsbewijzen, echter aantonen dat er een meer flexibele benadering moet gehanteerd worden bij informaticaprojecten van de overheid. Er wordt op gewezen dat efficiƫntie informatica vaak fundamenteel is voor de goede werking van de overheid en openbare diensten. Indien er daarrond geen nieuwe filosofie wordt ontwikkeld, dreigt er volgens het rapport nog meer overheidsgeld weggegooid te worden.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home