Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, March 19, 2011

Geen olieboringen in Congolese Virunga-gebied

De Democratische Republiek Congo heeft een aanbod van het Britse concern Soco International afgewezen om olie-exploraties uit te voeren in het beroemde Virunga National Park, de thuisbasis van de zeldzame berggorilla's. Jose Endundo, Congolees minister van milieu, maakte bekend een milieurapport van het Britse concern afgewezen te hebben. Milieugroepen hadden eerdere gewaarschuwd dat de olieboringen het eco-systeem van het park zouden kunnen verstoren en de druk op een bijzonder kwetsbaar gebied zouden kunnen opdrijven.

De wereld telt nog ongeveer zevenhonderd berggorilla's. Daarvan zijn er tweehonderd exemplaren te vinden in het Virunga park. Het gebied wordt ook bestempeld als één van de meest biodiverse locaties ter wereld en is opgenomen in de lijst van bedreigd erfgoed van de Verenigde Naties. De Unesco, de culturele organisatie van de Verenigde Naties, heeft al herhaaldelijk gewaarschuwd voor olie-exploraties in het gebied.

Virunga is gelegen in het oosten van Congo, waar een aantal militaire groeperingen aangetrokken worden door de minerale rijkdom van het gebied. Minister Endundo merkte op dat de Congolese regering een eigen milieurapport zou opstellen. Roger Cagle, chief executive van Soco International, ontkent dat de activiteiten van het bedrijf een bedreiging zouden kunnen vormen en zegt dat de activiteiten aan de Oegandese kant van de grens zullen worden verder gezet, ongeacht de beslissing van de Congolese regering.

Labels: , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home