Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, March 18, 2011

Evansville meest zwaarlijvige stad van de Verenigde Staten

In de Amerikaanse metropolen wordt meer dan 20 procent van de bevolking geconfronteerd met gewichtsoverlast of obesitas. Dat is de conclusie van een rapport van het onderzoeksbureau Gallup. De hoogste graad van zwaarlijvigheid werd opgetekend in Evansville, op de grens tussen de staten Indiana en Kentucky, waar 37,8 procent van de bevolking met gewichtsoverlast werd geconfronteerd. Het probleem was het minst cruciaal in de stad Boulder in de staat Californië, waar slechts 12,9 procent van de bevolking met gewichtsoverlast had te maken.

Er wordt aan toegevoegd dat de zwaarlijvigheids-graad in de tien meest obese Amerikaanse metropolen een gemiddelde van 34,1 procent haalt. Dat is bijna het dubbele van het gemiddelde van 17,4 procent in de tien minst obese metropolen. Vijf van de meest obese metropolen zijn gesitueerd in de zuidelijke staten, terwijl drie andere in het midwesten zijn gesitueerd. De laagste obesitas-niveaus worden opgetekend in de westerse staten, Florida, Connecticut en Hawaii.

De onderzoekers merken ook op dat in de meest obese staten ook hogere frequenties van chronische ziektes zoals diabetes, hoge bloeddruk en hoge cholesterol worden opgetekend. In de obese staten blijkt de bevolking ook 12 procent minder aan lichaamsbeweging te doen. Ook wordt er 5 procent minder fruit en groenten geconsumeerd. Ook blijkt de bevolking in de minst obese staten 11,5 minder te roken dan in de meest obese staten.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home