Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, March 17, 2011

Mobiele telefoon op straat gevaarlijk voor senioren

Senioren moeten vermijden om de mobiele telefoon te gebruiken wanneer ze de straat oversteken. Dat is de conclusie van een onderzoek van de University of Illinois. Daarbij wordt opgemerkt dat de combinatie van beide factoren voor senioren grotere risico's inhoudt dan voor andere bevolkingsgroepen. Uit het onderzoek zou gebleken zijn dat senioren het veel moeilijker hebben om de straat over te steken wanneer ze tegelijkertijd met een andere taak bezig zijn. Dat gaat volgens de onderzoekers vooral op voor het gebruik van de mobiele telefoon.

"De resultaten bevestigen de verwachtingen van de onderzoekers," merkt het webmagazine Healthdaynews op. "Onderzoeksleider Mark Neider, medewerker aan het Beckman Institute for Advanced Science and Technology aan de University of Illinois, wijst er daarbij op dat senioren het vaak moeilijker hebben om twee taken tegelijkertijd uit te voeren." Neider geeft toe dat ook jongeren moeilijkheden bleken te hebben om het gebruik van de mobiele telefoon met het verkeer te combineren, maar dat was volgens hem wel onder veel extremere omstandigheden.

"Mensen denken vaak dat wandelen een automatische activiteit is, maar wanneer er bijkomende taken worden opgelegd, blijkt dat veel minder vanzelfsprekend te zijn dan algemeen wordt gedacht," voert Neider nog aan. Jonathan King, programmadirecteur aan de divisie gedragsonderzoek van het Amerikaanse National Institute of Aging, stelt dat het onderzoek een positief resultaat oplevert. Het betekent volgens hem immers dat senioren zich heel goed bewust zijn van de gevaren en veiligheidsmaatregelen inbouwen.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home