Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, March 16, 2011

Wereldwijd acht miljard applicaties gedownload

De markt van de mobiele applicaties heeft het voorbije jaar een opmerkelijke groei gekend. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau ABI Research. Daarbij wordt gewag gemaakt van een totaal van 7,9 miljard downloads. De iTunes van Apple is met meer dan 5,6 miljard downloads daarbij nog altijd veruit marktleider, ondanks de stijgende concurrentie van andere platform-aanbieders. Er wordt echter aan toegevoegd dat Apple zich dit jaar aan een gevoelig zwaardere concurrentie zal mogen verwachten.

"Apple heeft uiteraard een enorme voorsprong kunnen uitbouwen, maar de concurrentie werkt aan een inhaalbeweging," voert ABI Research aan. "De AppStore van iTunes richt zich ook uitsluitend op het eigen besturingssysteem, waardoor er meer ruimte vrijkomt voor andere applicatie-platformen, die zich kunnen toeleggen op een publiek dat niet met Apple werkt. Er worden op dit ogenblik al meer Android-smartphones verscheept dan iPhones."

Er is volgens ABI Research uiteraard nog een lange weg af te leggen, maar het aantal downloads van Android en andere platformen was tegen het einde van vorig jaar al gestegen tot 1,9 miljard exemplaren. De Android-markt biedt op dit ogenblik meer dan 130.000 applicaties aan in achtenveertig landen. De omvang van de catalogus van de AppStore is nog dubbel zo groot als die van Android. Er wordt aan toegevoegd dat ook Research In Motion zware inspanningen doet om de marktpositie van zijn Blackberry te versterken.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home