Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, March 16, 2011

Ook Russische autosector bouwt systeem van slooppremies af

Rusland heeft geen plannen om het systeem van slooppremies voor de autosector na september nog verder te zetten. Dat heeft een vertegenwoordiger van het Russische ministerie van handel bekend gemaakt. Dankzij de slooppremie is de Russische autosector erin geslaagd om zich bijzonder snel te herstellen van de economische crisis. Daarbij wordt opgemerkt dat de Russische autoverkoop volgend jaar opnieuw een peil zal bereiken dat vergelijkbaar is met de periode voor het uitbreken van de economische crisis.

Bij de slooppremie was 50.000 roebel subsidies voorzien voor Russische autobestuurders die een wagen van minstens tien jaar oud wensten in te ruilen tegenover een nieuw en zuiniger exemplaar. Die premie komt overeen met een bedrag van 1.750 dollar. "Dat heeft de verkoop van binnenlandse wagens doen heropleven," merkt de Russische krant The Moscow Times op. De slooppremie werd in maart vorig jaar ingevoerd. Vooral het Lada-model van autobouwer Avtovaz profiteerde van die overheidssubsidies.

Alexei Rakhmanov, hoofd van de automotive-divisie van het Russische ministerie van handel, gaf aan dat het systeem wellicht zal worden aangehouden tot september. Dan zullen volgens hem de 500.000 beschikbare certificaten allemaal zijn opgebruikt. "Er is echter geen enkele intentie om het schema daarna nog verder te zetten," merkte Rakhmanov op. Verwacht wordt dat in Rusland volgend jaar 2,9 miljoen nieuwe wagens zullen worden verkocht.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home