Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, March 15, 2011

Black Opps eist titel meest succesvolle videogame op

De titel Black Opps is het bestverkochte videogame uit de geschiedenis. Dat blijkt uit cijfers van het onderzoeksbureau NPD Research. Daarbij wordt opgemerkt dat Black Opps, de zevende aflevering van de populaire reeks Call of Duty, alleen al in de Verenigde Staten meer dan 13,7 miljoen exemplaren heeft verkocht. Onder meer daardoor slaagde Black Opps erin voormalig recordhouder Wii Play van de eerste plaats te verdrijven.

Black Opps werd in november vorig jaar gelanceerd. Het game werd ontwikkeld door het productiehuis Treyarch en heeft al een reeks records op zijn naam gebracht. Daarbij wordt opgemerkt dat Black Opps onder meer al de meest succesrijke lancering van een videogame op zijn rekening bracht. In de eerste vierentwintig uur realiseerde verkoop van het videogame immers een recordomzet van 223 miljoen pond. Bovendien duurde het amper zes weken voor een omzet van 1 miljard dollar werd gerealiseerd.

Daarmee vervoegde Black Opps een illustere groep van entertainment-producten die meer dan 1 miljard dollar opbrachten, zoals het album Thriller van Michael Jackson en de film Titanic van James Cameron. Black Opps wordt gepubliceerd door Activision. Bobby Kotick, chief executive van Activision, merkte in een reactie op dat alleen Call of Duty en Avatar er eerder in geslaagd zijn om zo snel een omzet van 1 miljard dollar te bereiken.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home