Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, March 14, 2011

Tongzhou moet het Broadway van Peking worden

Het gemeentebestuur van Peking wil de slaapstad Tongzhou de volgende vijf jaar tot leven brengen met een groot ontwikkelingsproject, dat tienduizenden banen zou moeten creëren. In de planning is de bouw van huisvesting van 900.000 mensen voorzien, gericht op inwijkelingen van buiten Peking die op zoek zijn naar goedkope woningen om te kopen of te huren. Tegelijkertijd wil men echter ook de hoofdkwartieren van een aantal grote Chinese bedrijven naar Tongzhou overhevelen.

Tongzhou ligt ongeveer twintig kilometer van het centrum van Peking en wordt grotendeels bevolkt door forenzen. "Dat betekent echter dat Tongzhou er tijdens de dag grotendeels verlaten bij ligt," merkt de krant China Daily op. "Er zal echter worden geïnvesteerd in nieuwe infrastructuur - zoals ziekenhuizen, scholen en winkelcentra - om beter aan de behoeftes van de plaatselijke bevolking te kunnen voldoen. Bovendien zal er ook een grote nadruk worden gelegd op duurzaamheid."

Daarbij zou het centrum van de stad volledig autovrij worden gemaakt. Zhang Yong, assistent-districtshoofd van Tongzhou, heeft het over het eerste autovrije project van Peking. Tongzhou zou echter ook een bijzondere entertainment-functie krijgen. Daarbij wordt gedacht aan een Chinees themapark. Wang Yunfeng, districtsverantwoordelijke van de communistische partij, denkt aan een Chinees Disneyland met klassieke figuren en verhalen. Tongzhou moet volgens hem voor Peking worden wat de Moulin Rouge en Broadway zijn voor Frankrijk en de Verenigde Staten.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home