Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, March 16, 2011

Chelsea verlengt Aziatisch samenwerkingsverband

De Engelse voetbalclub Chelsea heeft zijn samenwerkingsovereenkomst met de Asian Football Confederation (AFC) verlengd. Door de nieuwe overeenkomst wordt de samenwerking verlengd tot het midden van het decennium. Chelsea was de eerste Europese club die een samenwerkingscontract sloot met de Aziatische voetbalfederatie om het voetbal als massasport bij de Aziatische bevolking te promoten. Het partnership richt zich vooral op de ontwikkeling van het voetbal in China te ontwikkelen, maar omvat ook een reeks andere initiatieven.

"De samenwerking tussen een club en een federatie biedt uitstekende mogelijkheden om het voetbal te ontwikkelen," merkt Mohamed Bin Hamman, voorzitter van de Asian Football Confederation, op. "Sinds het eerste contract vier jaar geleden werd ondertekend, is er op voetbalgebied heel wat gerealiseerd en kon een oplossing worden gevonden voor een aantal problemen om het voetbal als massabeweging te ontwikkelen."

Mohamed Bin Hamman, die zich wellicht kandidaat zal stellen voor het voorzitterschap van de Federation International de Football Associations (Fifa), merkte op dat inmiddels achtendertig steden aan het programma AFC Vision Asia van Chelsea en de Aziatische federatie deelnemen. Hij voegt er aan toe dat het project zich verder blijft uitbreiden. Ron Gourlay, chief executive van Chelsea, stelt dat er duidelijk kan opgemerkt worden dat het voetbal in Aziƫ de voorbije jaren sterker is geworden.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home