Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, March 17, 2011

Miljoenen Amerikanen hebben gezondheidsverzekering verloren

Door de economische crisis hebben miljoenen Amerikanen hun baan verloren, maar hebben ze ook geen mogelijkheid meer om zich nog een betaalbare gezondheidsverzekering aan te schaffen. Dat is de conclusie van een onderzoek van The Commonwealth Fund. Daarbij wordt opgemerkt dat bij de ontslaggolf door de recessie 57 procent van de slachtoffers een verzekering via zijn werkgever had. Dat betekent volgens het rapport dat die ontslagen ervoor gezorgd hebben dat 9 miljoen Amerikanen samen met hun werkgelegenheid ook hun gezondheidsverzekering hebben zien wegvallen.

Er wordt aan toegevoegd dat er daarnaast ook nog eens 19 miljoen Amerikanen de voorbije drie jaar door privéverzekeringen werden afgewezen of geen verzekeringsplan konden vinden dat binnen hun financiële mogelijkheden paste. In het rapport wordt verder vermeld dat 60 procent meer Amerikanen tijdens het voorbije decennium hun gezondheidsverzekering omwille van financiële problemen heeft moeten schrappen. "Ook de medische schulden en cash betalingen van medische zorgen kennen een zorgwekkende toename," wordt in het rapport opgemerkt.

De onderzoekers stellen dat 29 miljoen Amerikanen al hun spaargelden hebben moeten opsouperen om hun medische rekeningen te kunnen betalen. "Bovendien hebben die medische betalingen ervoor gezorgd dat miljoenen Amerikanen geen voldoende financiële middelen meer hebben om voeding, verwarming en huur te betalen," wordt er opgemerkt. Karen Davis, president van het Commonwealth Fund, voert aan dat de Amerikaanse gezondheidszorg steeds minder toegankelijk, efficiënt en betaalbaar wordt, hoewel de Verenigde Staten wereldwijd het grootste budget voor gezondheidszorg hebben.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home