Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, March 18, 2011

Verkeersproblemen hinder op ontwikkeling Moskou

De gigantische verkeersopstoppingen in Moskou vormen de belangrijkste hindernis om van Moskou een internationaal financieel centrum te maken. Dat heeft Lloyd Blankfein, chief executive van de zakenbank Goldman Sachs Group, gezegd tegen de Russische president Dmitry Medvedev. Door de verkeersproblemen wordt er tussen de luchthaven van de Russische hoofdstad en het centrum van Moskou volgens Blankfein immers een noodlottige flessenhals gecreëerd.

Lloyd Blankfein is één van de buitenlandse experts die door de Russische president Dmitry Medvedev is gevraagd als lid van een adviesraad die de nodige strategieën moet uittekenen om de plaats van Rusland in de internationale financiële wereld te versterken. Dmitry Pankin, Russisch onderminister van financiën, stelt dat buitenlandse bankiers vooral oog hebben voor transport en infrastructuur. Ook kinderopvang zou volgens Pankin een prioriteit zijn.

Uit een rapport van International Business Machines (IBM) blijkt dat Moskou de zwaarste verkeersproblemen van alle grote metropolen heeft. "Dat betekent een enorme handicap voor de handel," werd er daarbij opgemerkt. Gemiddeld heeft een automobilist in Moskou de voorbije drie jaar volgens het rapport minstens één keer tweeënhalf uur per dag in de file doorgebracht. Daarmee vergt het verkeer volgens het rapport een zware emotionele en economische tol.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home