Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, March 17, 2011

Miljardair Roman Abramovich wil Gorki Park renoveren

De Russische miljardair Roman Abramovich heeft plannen om een amusementspark te bouwen in de omgeving van Skolkovo, de technologiestad in de regio van de hoofstad Moskou. Ook heeft hij aangekondigd het beroemde Gorky Park in Moskou te willen restaureren. Sergei Sobyanin, de burgemeester van Moskou, had in december vorig jaar nog grote kritiek geuit op de toestand van de parken in de Russische hoofdstad en eiste dat een programma zou worden opgestart om de parken te renoveren en recreatieve zones te ontwikkelen.

"Medewerkers van burgemeester Sobyanin zeggen dat Abramovich, eigenaar van de Engelse voetbalclub Chelsea, zich als vrijwilliger heeft gemeld om Gorky Park te renoveren," aldus de Russische zakenkrant Vedomosti. "Onderburgemeester Lyudmila Shvetsova heeft de interesse van Abramovich bevestigd, maar benadrukt dat er nog geen officiële gesprekken zijn gevoerd. Volgens haar zullen er wellicht verschillende investeerders betrokken worden bij de herwaardering van Gorky Park."

Abramovich verkreeg ruim drie jaar geleden ook een leasing-contract voor een bosterrein van 397 hectaren in de buurt van de technologiestad Skolkovo. Dat gebied zou omgevormd worden tot het amusementspark Meshchersky. Dat project zou zich nog altijd in de planning-fase bevinden. Volgens een aantal bronnen zou het amusementspark in de structuur van de technologiestad geïntegreerd worden en zich vooral richten op sportactiviteiten, waarbij onder meer gedacht werd aan tennisterreinen, atletiekpistes en fietsroutes.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home