Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, March 17, 2011

Boulder Amerikaanse stad met hoogste welzijnsniveau

Boulder is de Amerikaanse stad met het grootste welzijn. Dat is de conclusie van een studie van het onderzoeksbureau Gallup. Daarbij wordt opgemerkt dat Boulder, gelegen in de staat Colorado, een score van 73,7 procent haalt. De top vijf wordt rond gemaakt door Lincoln (Nebraska), Fort Collins-Loveland (Colorado), Provo-Orem (Utah) en Honolulu (Hawaii). De slechtste score wordt opgetekend in Huntington-Ashland, de grensregio van de staten West-Virginia, Kentucky en Ohio (58,1 procent). De regio is de enige die onder het nationale gemiddelde van 60 procent zakt.

De onderzoekers merken op dat Honolulu de hoogste score laat optekenen op het gebied van levensevaluatie en emotionele gezondheid. Boulder eindigde op de eerste plaats op het gebied van lichamelijke gezondheid. Er wordt aan toegevoegd dat Holland-Grandhaven (Michigan) de grootste toegang had tot de noodzakelijke levensbehoeften, terwijl Gainesville (Florida) de beste werkomgeving zou hebben. De Californische stad Salinas liet het beste eindresultaat op het gebied van gezonde levensgewoonte noteren.

Bij de grote steden haalt de hoofdstad Washington met een eindresultaat van 69,9 procent de hoogste welzijnsscore van de Verenigde Staten. Op de tweede plaats staat de Texaanse stad Austin met een score van 69,8 procent. Louisville-Jefferson County (Kentucky-Indiana) liet bij de grote steden met een resultaat van 63,5 procent de slechtste score van het hele land optekenen. Vier van de vijf slechtste scores bij de grote metropolen zijn gesitueerd in het zuiden en het midwesten van de Verenigde Staten. Algemeen ligt het welzijn het hoogste in het westen en het laagste in het zuiden.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home