Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, March 18, 2011

Millennials hechten zich meer aan ouderschap dan aan huwelijk

Millennials hechten zich meer aan het ouderschap dan aan het huwelijk. Dat is de conclusie van een Amerikaans onderzoek van het Pew Research Center. De onderzoekers stelden vast dat 52 procent van de millennials stelt dat een goed ouderschap één van de meest belangrijke dingen in het leven is. Slechts 30 procent vindt datzelfde van een succesvol huwelijk. In de tweede helft van de jaren negentig noemde slechts 42 procent van die leeftijdsgroep een goed ouderschap cruciaal voor een geslaagd leven, maar vond 35 procent dat ook van een succesvol huwelijk.

"Generation X hechtte veel meer waarde aan het huwelijk dan de millennials," merkt het Pew Research Center op. "In de tweede helft van de jaren negentig had 41 procent van Generation X kinderen, terwijl dat bij de millennials nu slechts 36 procent is. Bovendien was 29 procent van Generation X destijds gehuwd, tegenover slechts 22 procent van de millennials op dit ogenblik." Er wordt wel opgemerkt dat ook de millennials plannen blijven hebben om te trouwen en kinderen te krijgen.

Daarbij wordt opgemerkt dat 66 procent van de millennials van plan is om ooit te huwen en 73 procent wenst in de toekomst kinderen te hebben. "Toch zegt 25 procent van de millennials niet zeker te zijn ooit te willen huwen en 19 procent is ook niet zeker over een toekomstig ouderschap," aldus nog het Pew Research Center. "Bovendien zegt 5 procent nooit te willen trouwen, terwijl 7 procent aangeeft nooit kinderen te willen hebben. Bovendien zegt 44 procent van de millennials dat het huwelijk eigenlijk een overbodig instituut is geworden."

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home