Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, March 18, 2011

Vrouw verstuurt 30 procent meer mobiele berichten

Vrouwen sturen gemiddeld meer tekstberichten dan mannen en doen ook meer aan online shopping. Dat is de conclusie van een Amerikaans onderzoek van het bureau Nielsen. Daarbij wordt opgemerkt dat vrouwen per maand gemiddeld 717 berichten versturen en ontvangen. Dat is 30 procent meer dan mannen. Bovendien blijken vrouwen gemiddeld 181 telefoongesprekken per maand te voeren. Dat is 12 procent meer dan mannen.

De onderzoekers voegen er aan toe dat jongeren tussen dertien en zeventien jaar gemiddeld 3.276 berichten per maand versturen. Dat is nagenoeg dubbel zoveel dan de 1.671 berichten in de groep van achttien tot vierentwintig jaar. Bij vijfenzestigplussers worden er gemiddeld nog 46 berichten per maand verstuurd. Er wordt aan toegevoegd dat in de leeftijdsgroepen tussen achttien en vierentwintig jaar en van vijfendertig tot vierenveertig jaar 202 mobiele gesprekken per maand worden gevoerd.

Tieners voeren daarentegen slechts 155 mobiele gesprekken per maand. Bij vijfenzestigplussers worden nog 100 mobiele gesprekken per maand geteld. Verder wordt opgemerkt dat 72 procent van de vrouwen minstens één online aankoop per maand doet. Bij de mannen is dat 68 procent. Die activiteit ligt het hoogste in de leeftijdscategorie tussen vijfendertig en vierenvijftig jaar (74 procent). Alleen bij computer-hardware en online veilingen zijn mannen actiever dan vrouwen.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home